ET PREOCUPA?

Consells i idees en relació a les drogues

01

No estàs sol!

És fàcil pensar que ets l’únic que no ha experimentat amb les drogues. La realitat és que més persones de la teva edat no es droguen i formes part de la majoria.

02

Oblida’t dels mites com el “sexe, drogues i Rock’n’Roll.

Coneixent la teva pròpia ment serà més fàcil ser fidel a un mateix i no deixar-se portar per la corrent equivocada dels altres.

03

Prepara’t i imagina qui vols acabar sent.

Quin comportament tindràs amb les drogues? No tinguis por de compartir els teus pensaments i sentiments amb algú de confiança, perquè us podreu ajudar l’un a l’altre a no caure a la temptació.

04

Qui t’ofereix les drogues?

Intenta entendre qui t’ofereix les drogues i per què ho deu estar fent. Un amic de veritat entendrà que diguis que no, i el que pensi la gent que no coneixis tant bé t’ha de ser igual.

05

No tinguis por de dir “no”.

Dir “No” amb fermesa i claredat, sense fer una gran bola sobre això. Si intenten persuadir-te, no sentis que has de canviar d’opinió.

06

Guanya’t el respecte dels teus companys.

No t’ho mostraran visiblement, però els teus companys et respectaran més si ets assertiu i clar sobre el que vols fer i el que no.

07

No ets l’únic.

Mira al teu voltant, no ets l’única persona preocupada pel que pensen els altres de tu. Intentar centrar-te en la teva opinió de tu mateix. Al final, és l’única cosa que realment importa.

08

Parla amb algú de confiança.

Tingues un ull posat sobre els teus companys. Si estàs preocupat per un amic, no ho guardis per a tu mateix, parla amb ell o amb algú de confiança que el pugui ajudar.

09

Troba gent amb la que estiguis còmode.

Si t’està resultant difícil ser tu mateix dins el teu grup d’amics, fes un pas enrere i pensa si realment això és el que vols, si vols créixer al seu costat. Sempre estaràs a temps de trobar un grup d’amics on t’hi puguis trobar còmode sent tu mateix.

Escrius-nos a través d’aquest formulari i et contestarem al teu email per ajudar-te

5 + 2 =