futbol_torneig_nocturn_mitx_2015_hd
Pedro Miserachs | Noticia publicada el 6/maig a Cugat.cat

 

La Penya Blaugrana Sant Cugat ha organitzat aquest any el 2n Torneig Nocturn Mixt de futbol 7, una cita lligada al pla de prevenció de drogodependències de joves i adolescents de l’Ajuntament. El torneig forma part d’un seguit d’accions destacades de treball com accions en els instituts, treball amb les famílies i professionals i una campanya de sensibilització des de la plataforma ‘1 Segon’.

 

El principal objectiu d’aquest torneig es conscienciar els joves i els adolescents de Sant Cugat dels perills del consum d’alcohol i substàncies estupefaents, i mostrar-los altres formes de lleure durant la nit.

El vicepresident de la Penya Blaugrana Sant Cugat, Joan Carles Galofré, destaca la predisposició dels instituts a continuar col·laborant amb aquesta iniciativa.

Joan Carles Galofré

Moltes institucions ens van fer un feed back molt positiu i ens preguntaven si aquest any repetiríem. I la veritat és que hem fet un ple.

Escolta-ho

Xavi Vaquero

De fet l’activitat que fem de preguntes i respostes, tenen a veure amb un missatge de reducció de riscs més que no consum quan surten de festa.

Escolta-ho

 

El responsable de la plataforma ‘1 Segon’, Xavi Vaquero, creu que depèn de l’edat s’ha de fer un treball més de reducció de riscs que no pas de no consum.
Al darrer estudi sobre drogodependències a Sant Cugat, l’alcohol és la substància més consumida entre els joves santcugatencs, per sobre de la mitjana catalana, mentre que el consum de tabac es redueix. També hi són presents el cànnabis, la cocaïna i els estupefaents, però per sota de la mitjana catalana.