Durant les nits dels dies 26, 27 i 28 de juny, els tècnics especialistes del Pla de drogues van participar en la Desplaça Jove 2015, amb el muntatge de la carpa “1segon” de reducció de riscos “.

La Desplaça Jove és un espai festiu que aquest any es va ubicar al parc Ramón Barnils, organitzat principalment per entitats juvenils del municipi, amb el suport de l’ajuntament de Sant Cugat.

Durant els dies que dura la festa major s’ofereixen concerts, jocs i d’altres activitats principalment enfocades als més joves. En el mateix espai on s’organitzen les activitats, les entitats ofereixen begudes i menjar en les seves respectives carpes.

Aprofitant aquest context principalment juvenil, 1Segon va voler estar-hi present amb un doble objectiu: per un costat donar a conèixer la pròpia campanya 1Segon i als tècnics referents, i en segon lloc oferir una intervenció clarament orientada a la reducció de riscos en un espai nocturn on s’acostuma a consumir alcohol i d’altres drogues.

Per tal de dinamitzar l’apropament dels joves a la carpa es va organitzar un concurs de fotos via Instagram. El concurs consistia en fer-se una foto (photocall) al costat de la carpa i penjar-la a Instagram amb el hastag #1segon. Entre tots els participants de cada nit es van fer un total de tres sorteigs. Els premi van consistir en tres vals per valor de 60 euros en roba esportiva patrocinat parcialment per Sant Cugat Esports, a qui volem aprofitar aquestes línies per agraïr la seva col·laboració.

Més de 200 joves van acostar-se a la carpa per fer-se la foto i participar en el concurs. De tots els joves que hi van participar, va ser Jesús Ribera, Delfina Toso i Mireia Arrufat les tres persones guanyadores. Felicitats!!

La intervenció preventiva que es va organitzar des de la carpa 1segon es va orientar a reduir els riscos derivats del consum abusiu que s’acostuma a donar en aquestes festes. Així doncs, al finalitzar els concerts, coincidint amb el final de la festa, els tècnics referents van repartir durant les tres nits que va durar la Desplaça Jove fins a 600 entrepans de xocolata i 600 sucs entre les persones que s’acostaven a la carpa.

L’objectiu d’aquesta intervenció va ser aconseguir, per un costat que els i les assistents mengessin una mica per compensar els efectes negatius de l’alcohol i per altra banda aconseguir que els i les que havien de conduir s’esperessin una estona, descansant i permetent que minvessin els efectes de l’alcohol.

L’acte va ser un èxit i les persones que van apropar-se a la carpa qualificaven l’acció com a molt encertada i de gran valor. Des de 1Segon es vol continuar apostant per aquesta tasca de reducció de riscos i participar activament en futurs actes d’oci nocturn.

 

1segon 1segon 1segon 1segon 1segon 1segon 1segon