DROGUES

Substàncies psicoactives i consum responsable

Drogues, no? Drogues, sí?

Sovint es diu que les drogues han vingut per quedar-se i que històricament s’han fet servir des de l’antiguitat. Actualment ens trobem amb molta desinformació i confusió respecte el que es diu sobre les drogues, fet pel qual hi ha molts mites i manca d’objectivitat. 

En aquesta secció, proporcionarem un marc teòric de referència basat en el paradigma de la reducció de riscos i la prevenció de consums de substàncies psicoactives. Volem reforçar la decisió de no consumir d’aquelles persones que prefereixin no fer-ho, i donar idees i pautes de consum responsable a qui en consumeix.

 

ALLÒ QUE IMPORTA, ETS TU

 

01

Alcohol, tabac i cànnabis

Per parlar de les drogues ens centrarem en les tres més usades: l’alcohol, el tabac i el cànnabis. Ho farem aportant informació contrastada i que pugui ser útil a l’hora de prendre decisions de manera autònoma i en la majoria de situacions possibles.

 

02

Les teves decisions

Sabem que és molt més poderós quan algú participa activament en l’elaboració de les seves decisions i del seu futur, i per això no donarem receptes màgiques sobre com evitar tenir problemes amb les drogues.

 

03

Per on pots començar?

La clau, d’una banda, està en potenciar una lectura crítica de la informació que reps. És imprescindible, d’altra banda, treballar-se per ser el màxim de conscient d’un mateix. 

 

PREN-TE 1SEGON

Consulta la informació de les seccions que hem preparat per a tu:

 

alcohol

ALCOHOL

Com podem fer un consum responsable d’alcohol? 

 

tabac

TABAC

Els beneficis de no fumar, els mites i les excuses més habituals del tabac.

 

cannabis

CÀNNABIS

Informació sobre el cànnabis i els efectes reals sobre el teu cos.

 

 

AjudaAmicHome3 

COM AJUDAR? 

Com ajudar un amic, amiga o familiar que té problemes amb les drogues.

  

 

 

Primers

PRIMERS AUXILIS

Què cal fer en cas d’intoxicació aguda o efectes no desitjats?  

 

 

 

PreocupatHome3 

ET PREOCUPA?

 Idees per millorar la teva relació amb les drogues i les pantalles.

ÀGORA JOVE

Àgora Jove és una guia interactiva que posem al vostre abast per facilitar el treball preventiu utilitzant les entrevistes fetes a joves de Sant Cugat del Vallès, que trobareu a la mediateca. 

 

VOLS FER UNA CONSULTA?

 

Escriu-nos a través d’aquest formulari i l’Assessoria 1SEGON t’ajudarà a resoldre el teu malestar o els dubtes que tinguis sobre el consum de drogues.

11 + 4 =