ET PREOCUPA?

Idees per millorar la teva relació amb les drogues i les pantalles

01

No estàs sola!

És fàcil pensar que ets l’única persona que no ha experimentat amb les drogues. La realitat és que més persones de la teva edat no es droguen i formes part de la majoria.

02

No ets un bitxo raro

No tenir un smartphone ni estar a les xarxes socials no et fa ser ni millor ni pitjor. No és obligatori estar 24 hores al dia connectat a Internet ni tenir compte a les típiques aplicacions de missatgeria. Si tens una amiga o amic que no n’utilitza, respecta la seva opció, sempre t’hi podràs comunicar per trucada o missatge de text.

03

Cuida els teus valors

Recorda quina postura tens vers el consum de drogues o de pantalles, i no et deixis influenciar pels plastes de torn. Com més et coneguis, més fàcil serà que siguis fidel a tu mateixa i no et deixis emportar pel corrent d’altres persones.

04

Prepara’t i imagina qui vols acabar sent

Quin comportament tindràs amb les drogues? Com t’agradaria relacionar-te amb les pantalles? No tinguis por de compartir els teus pensaments i sentiments amb algú de confiança, perquè us podreu ajudar l’un a l’altre a no caure en la temptació. 

05

No tinguis por de dir «no»

Digues «no» amb fermesa i claredat, de manera assertiva, donant una alternativa a la conversa: dir que «no» no significa tallar sí o sí la conversa! Si intenten persuadir-te, no sentis que has de canviar d’opinió per quedar bé. Sigues sempre una persona autèntica i coherent amb allò que penses i creus.

06

Guanya’t el respecte de les teves amistats

No t’ho mostraran visiblement, però les teves amistats et respectaran més si ets una persona assertiva i clara sobre el que vols fer i el que no.

07

No ets l’única persona del món

Mira al teu voltant, no ets l’única persona preocupada pel que pensen els altres de tu. Tothom vol sentir-se estimat i ser part d’un grup, d’una família, d’una societat. Intenta centrar-te en la teva opinió. Al final, és per on es comença i el que més importa.

08

Parla amb algú de confiança

Tingues un ull posat sobre les teves amistats. Si et preocupa un amic o amiga, no t’ho guardis, parla-hi o busca algú de confiança que pugui ajudar aquesta persona. És tan important saber demanar ajuda com oferir-ne.

09

Troba gent amb qui estiguis còmoda

Si t’està resultant difícil sentir-te còmoda amb la teva colla, prova d’apropar-te a persones que et facin sentir bé i mira de créixer al seu costat. Sempre estàs a temps de trobar un grup d’amistats on et puguis trobar còmoda sent tu mateixa.

Escriu-nos mitjançant aquest formulari i respondrem al teu missatge per ajudar-te: